PUBLICITATE
A A A

Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta

În perioada 15 aprilie - 14 mai 2010 se va desfăşura a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Fondurile disponibile pentru Măsura 141 “Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţăsunt de 75.000.000 Euro. Prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/fermă de semi – subzistenţă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeaşi exploataţie agricolă.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE;
  • este situată pe teritoriul ţării;
  • este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol;
  • comercializează o parte din producţia agricolă obţinută.

Instituţia responsabilă de implementarea acestei măsuri este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală care îndeplineşte funcţia de Autoritate de Management pentru PNDR. 

Depunerea proiectelor se va face la sediile Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) judeţene, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Informaţii detaliate privind accesarea şi derularea Măsurii 141 din cadrul PNDR sunt cuprinse în „GHIDUL SOLICITANTULUI”, care se află postat pe site-ul MADR, www.madr.ro.

Comentarii

 
eXTReMe Tracker