PUBLICITATE
A A A

POMICULTURA

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: 1 2 3 Next »
 • Altoirea pomilor

  POMICULTURA

  Lucrarea de fata pune la indemana celor doritori - amatori sau specialisti - cele mai utilizate metode de altoire din practica horticola, redate pe intelesul tuturor, incat oricine poate sa-si creese cu mana proprie, un colt de paradis in curtea sau gradina sa.
  Speciile spontane, cele depasite ca soiuri sau cele mature, prin altoire, in numai 2-3 ani, pot da rod schimbat, de calitate superioara si in cantitati sporite.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:17.00RON
 • Arbori si arbusti meliferi

  POMICULTURA

  Carte indisponibila momentan
  Pret:9.50RON
 • Arbusti fructiferi - hobby, afacere

  POMICULTURA

  Arbuştii fructiferi au avut şi continuă să aibă un rol extrem de important în economia naţională şi în crearea unui mediu înconjurător cât mai curat şi benefic traiului de zi cu zi.

  Cunoaştem cu toţii cum acţiunile noastre lipsite de discernământ au dus la o degradare fără precedent a mediului ambiant al acestei ţări frumoase şi bogate în resurse naturale, până într-acolo încât am ajuns să ne confruntăm cu fenomene aproape necunoscute în această parte de lume, cum ar fi deşertificarea. Vina pentru ceea ce s-a întâmplat - şi, din păcate, continuă să se întâmple - nu aparţine vecinului nostru iresponsabil sau a concetăţeanului nostru dintr-o altă localitate ori a cine ştie cui, ci e a noastră, a fiecăruia dintre noi!

  Carte indisponibila momentan
  Pret:9.50RON
 • Caisul si Piersicul

  POMICULTURA

  Cultura caisului, ale carui fructe - caisele - sunt ofarte solicitate atat pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara, a fost mult timp, privita cu neincredere, chiar considerata riscanta, datorita mai ales unor insusiri biologice legate de originea sa geografica: rezistenta slaba la ger, sensibilitatea la unele boli specifice, pieirea prematura a pomilor in livada, sezonul scurt de maturare a fructelor si durata scurta de pastrare a acestora.   In acest sens, cercetarile descrise in prezenta lucrare se doresc a fi o modesta contributie adusa la clarificarea unor aspecte din domeniul valorificarii caiselor.

  Numar de produse pe STOC:1
  Pret:19.99RON
 • Caisul si piersicul

  POMICULTURA

  Numar de produse pe STOC:2
  Pret:19.90RON
 • Ciresul si visinul

  POMICULTURA

  Dintre numeroasele specii pomicole ce se cultiva in tara noastra, ciresul este una dintre cele mai valoroase. Este o specie pomicola cu o deosebita importanta economica, data de insusirile nutritive, tehnologice si comerciale ale fructelor, gasind in Romania conditii optime de manifestare a potentialului sau agrobiologic.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:10.99RON
 • Cultura marului

  POMICULTURA

  Cartea cuprinde lista celor mai performante soiuri actuale de mar cu 27 exemplificari color, tehnologia infiintarii plantatiilor de mar, forme de coroana in plantatiile intensive si in cele clasice, lucrarile solului, boli, daunatori, tratamente, cat si culesul si depozitarea recoltei de mar.

  Numar de produse pe STOC:4
  Pret:15.00RON
 • Cultura pomilor fructiferi

  POMICULTURA

  Aceasta carte se dreseaza atat cultivatorilor cu multi ani de experienta, cat si celor care doresc sa inceapa o astfel de afacere.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:20.00RON
 • Cultura pomilor in gradinile familiale

  POMICULTURA

  Cultura pomilor in tara noastra are origini stravechi, ea pierzandu-se in negura vremurilor. De mii de ani pomii si-au gasit locul langa locuintele romanilor. Pomii pot creste si rodi cu rezultate bune de la nivelul marii si pana la munte, la altitudini de peste 1000 m.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:29.99RON
 • Cultura prunului

  POMICULTURA

  Prunul, fiind adaptat la cele mai diverse conditii de clima si sol si avand cerinte tehnologice mult diminuate fata de celelalte specii pomicole, va continua sa populeze si mai departe zonele colinare unde, in decurs de sute de ani, s-au format si au supravietuit unele din cele mai valoroase soiuri de pruni (Grase romanesti, Tuleu gras, Vinete romanesti etc.)
  Cultura prunului se bucura de multa atentie in toate tarile care dispun de conditii climatice corespunzatoare cerintelor biologice ale speciilor si soiurilor cunoscute.

  Numar de produse pe STOC:3
  Pret:11.00RON
 • Pages: 1 2 3 Next »
 
eXTReMe Tracker