PUBLICITATE
A A A

PISCICULTURA

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: 1
 • Constructii si amenajari piscicole

  PISCICULTURA

  Cartea conţine informaţii privind amenajarea bazinelor naturale şi artificiale de apă. Un capitol foarte important îl reprezintă lucrările hidrotehnice.

  în ultimul capitol sunt prezentate o gamă largă de materiale geosintetice posibil de folosit în amenajările piscicole.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:27.00RON
 • Pastravaria

  PISCICULTURA

  Cu cât omul este din ce în ce mai solicitat profesional de o societate industrială, cu atât mai mult acesta se îndreaptă către activităţile desfăşurate în natură şi contactul cu făpturile vii ale acesteia. Peştii şi mediul lor de viaţă, apa, au asupra omului o putere de atracţie specială, lucru ce se dovedeşte neîncetat în cadrul expoziţiilor, unde acvariile sunt mereu înconjurate de o mulţime de oameni şi au un mare succes. Nu trebuie să ne mire, aşadar, că în ultimii ani s-a observat o tendinţă pronunţată în construirea de heleştee şi în întreţinerea peştilor. In primul rând, sunt crescuţi cu pasiune păstrăvii, acei peşti care pot fi uşor observaţi în apele clare şi care cu lăcomie înghit furajul oferit. Astfel, cei interesaţi şi-au exprimat şi dorinţa de a avea în mână un ghid despre întreţinerea păstrăvilor, din care să înveţe cum să se îngrijească de aceşti peşti în mod corespunzător. Cărţile deja existente - cu excepţia câtorva apariţii americane, care însă nu se raportau la condiţiile noastre decât în mod limitat - proveneau dintr-o perioadă în care informaţiile moderne, în special acelea despre ştiinţa de a hrăni, nu erau cunoscute şi, de aceea, nu au putut fi nici introduse.
  După ce m-am ocupat aproape 40 de ani cu creşterea păstrăvilor şi avându-1 ca învăţător pe socrul meu Karl Hinterer (specialist în drept public), un expert de un calibru înalt, mi-a fost îngăduit să întreţin contacte strânse cu institutele piscicole austriece şi mi-a fost recomandat să-mi adun experienţele şi cunoştinţele într-o carte, pentru a le face accesibile astfel unui cerc larg de oameni interesaţi. Solicitările numeroase care îmi parveneau neîncetat au contribuit la decizia de a începe munca la această carte. Aşa a apărut această lucrare.
  Ea nu se vrea a fi un manual, în care sunt date şi tratate reţete exacte şi teorii despre creşterea păstrăvilor, ci dă posibilitatea profesionistului, care a probat şi aplicat în întreprinderea sa cunoştinţele şi cuceririle ştiinţei, de a împărtăşi acest lucru.

  Consider că este datoria mea să le mulţumesc călduros tuturor celor care mi-au făcut cunoscută şi transmis teoria. Am putut să adun multă experienţă de valoare, în experimentele de furajare organizate de-a lungul a numeroşi ani în Institutul de Biologia Apei şi Administraţia Piscicolă a Facultăţii de Resurse Naturale. Mulţumiri deosebite se îndreaptă către Dl. Hofrat, Prof. Dr. R. Liepold, prieteni de mulţi ani ai familiei noastre. De asemenea, le mulţumesc din suflet şi domnilor de la Institutul Naţional pentru Cercetarea Apelor şi Administraţia piscicolă din Scharfling, la lacul Mondsee, pentru numeroasele îndrumări şi pentru toate cercetările cu privire la creşterea păstrăvului, puse apoi în practică. Aici s-a dovedit într-o mare măsură că strânsa şi armonioasa colaborare între ştiinţă şi domeniul practic a avut un impact decisiv în dezvoltarea unei ramuri a economiei.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:16.00RON
 • Pescuitul pentru incepatori (format A4)

  PISCICULTURA

  Aceasta carte va va ajuta sa deveniti foarte repede un adevarat profesionist al unditei, liniei si carligului: cu echipamentul necesar, tehnica adecvata si putina practica, pestii nu vor intarzia sa muste.Aceasta carte va va ajuta sa deveniti foarte repede un adevarat profesionist al unditei, liniei si carligului: cu echipamentul necesar, tehnica adecvata si putina practica, pestii nu vor intarzia sa muste.

  • Echipamentul cel mai potrivit
  • Sugestii practice din partea expertilor
  • Locurile potrivite pentru pescuit
  Carte indisponibila momentan
  Pret:42.90RON
 • Pestele si crescatoriile de peste

  PISCICULTURA

  Carte indisponibila momentan
  Pret:18.50RON
 • Pestii exotici

  PISCICULTURA

  In aceasta carte sunt prezentate capitole despre anatomia pestelui, despre construirea si amenajarea unui acvariu cu tot ceea ce este necesar pentru crearea unui mediu propice vietii vietatilor acvatice, pornind, practic, de la zero si mergand pe firul acestei activitati pana la capat, pentru ca pasionatul crescator sa nu intampine sincope de documentarea in timpul desfasurarii activitatii lui.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:24.50RON
 • Pestii rapitori

  PISCICULTURA

  Consumul de peste cunoaste o continua crestere in Romania, motiv pentru care exploatatiile piscicole au devenit afaceri cu adevarat profitabile. In prezent exista fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme piscicole, profitul realizat in urma unei afaceri cu pesti fiind insemnat. Cartea este o lucrare complexa ce prezinta detaliat tehnologia de exploatare a pestilor.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:89.99RON
 • Plante de acvariu

  PISCICULTURA

  Carte indisponibila momentan
  Pret:19.62RON
 • Salmonicultura practica

  PISCICULTURA

  Când s-a hotarât sa se dea tiparului cartea “Salmonicultura practica”, s-a pornit de la ideea ca este necesar un manual care sa includa un ansamblu de descrieri, instructiuni si teme practice, prin intermediul caruia sa se consilieze, în mod autorizat, practica tehnica si tehnologica a productiei salmonicole din zona montana a Moldovei.
  Consideram ca se simtea, de foarte mult timp, necesitatea aparitiei unei carti prin intermediul careia, fara a se apela la date tehnice excesive, sa se faca o detaliere a varietatii speciilor de pesti din apele de munte, a valorii acestora, sa se exemplifice cerintele lor de habitat si de productie si, mai mult decât atât, sa se adreseze practicienilor care ar dori sa se perfectioneze sau sa-si conceapa o afacere cu specific de crestere si exploatare salmonicola.
  Salmonicultura este activitatea de crestere a pastravilor.Aceasta activitate este o ramura a Zootehniei speciale, practic o Zootehnie a animalelor acvatice.în acest sens, metodele tehnologice specifice salmoniculturii trebuie racordate la regulile referitoare la biologia si fiziologia, genetica, ameliorarea, nutritia si alimentatia animalelor de ferma. în ultima perioada de timp, respectiv dupa anul 1990, principalele exploatatii piscicole nou create au facut referire la diverse iazuri si helesteie cu specific carpicol, fapt pozitiv daca se gândeste la experienta multiseculara a zonei Moldovei în cresterea crapului, însa nu trebuie redusa importanta cresterii pestelui nobil care este pastravul.
  Lucrarea de fata, rod al conlucrarii cu ingineri cu activitate piscicola si biologi, cu întreprinzatori particulari care au pornit o afacere cu specific salmonicol, cuprinde date de baza, actualizate, adaptate tarii noastre, fara însa a putea sa dezvolte toate aspectele specifice fiecarei pastravarii sau fond de pescuit, în parte. Acest lucru ramâne la latitudinea si priceperea celor angrenati în munca din acest mirific domeniu.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:34.00RON
 • Pages: 1
 
eXTReMe Tracker