PUBLICITATE
A A A

Peste 700 de Proiecte finantate prin FEADR

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) înregistrează la această dată 722 de proiecte de investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală care au fost deja finalizate.

Proiectele de investiţii finalizate au beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 100 de milioane (100.053.402,32) de euro acordate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Dintre proiectele finalizate, cele mai multe au vizat investiţii prin Măsura 121 („Modernizarea exploataţiilor agricole”) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, prin această Măsură au fost finalizate 617 proiecte de investiţii, valoarea fondurilor europene care au fost acordate fiind de 85,13 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul Măsurii 123 („Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”), dar şi a Schemelor de Ajutor de Stat XS 13/2008 şi XS 28/2008 au fost finalizate 88 de proiecte de investiţii, pentru care au fost acordate 13 milioane de euro.

În cadrul Măsurii 312 („Crearea şi dezvoltare microîntreprinderilor”), au fost finalizate 17 proiecte care au beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Efortul depus de angajaţii APDRP pentru ca beneficiarii proiectelor finanţate prin FEADR să primească la timp sumele alocate este unul considerabil având în vedere faptul că anul trecut APDRP a implementat trei programe de finanţare concomitent (Programul SAPARD, Sapard-ul românesc şi mai ales PNDR).

 

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Comentarii

 
eXTReMe Tracker