PUBLICITATE
A A A

Noutati

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: 1
 • Cresterea tineretului femel de prasila

  AGRICULTURA GENERALA|ANIMALE & PASARI|Noutati

  Precocizarea reproductiei si a productiei de lapte in UE este sustinuta de argumentele urmatoare: cheltuielile de crestere sunt mai mici, fertilitatea femelelor este mai buna si productiile de lapte/viata/zi lactatie sunt mai mari. Totodata, precocizarea ofera avantaje zootehnice (asigura sporirea intensitatii de selectie) si economice (scade perioada neproductiva).

  Numar de produse pe STOC:100
  Pret:37.00»29.60RON
 • Cultura Shiitake - Lentinus Edodes | Ghid practic pentru incepatori si avansati | Autor: Ioana Tudor

  CIUPERCI|Promotii|Noutati

  În ultimii 40 de ani, producţia globală de shiitake a crescut de peste 30 de ori.  Liderul mondial în producţia de shiitake de-a lungul anilor a fost Japonia,  urmată de China şi Coreea.

  Principala producţie este concentrată în ţările din Asia de Est.  În Statele Unite, a început să fie cultivată  la începutul anilor '70 ai secolului trecut, iar acum se produc  peste 3 mii de tone pe an. În prezent, mai mult de două treimi din producţia mondială de shiitake este obţinută prin  tehnologia de producţie extensivă - adică în aer liber.

  În ultimele decenii cultura a început să se extindă şi în Europa : Germania, Franţa, Olanda, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Finlanda, Suedia, Austria şi Ungaria.

  Completarea ţărilor cultivatoare este făcută de către Rusia, Ucraina şi Belarus şi în total se pare că se cultivă în cca. 40 ţări. În mai mică  măsură cultura a început să fie abordată şi în ţara noastră.


  Numar de produse pe STOC:44
  Pret:45.00»36.00RON
 • Pages: 1
 • Pages: « Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Next »
 • Nucul, Alunul, Migdalul

  POMICULTURA

  Nucul, una dintre cele mai vechi specii pomicole, are o importanta economica si sociala deosebita, datorita valorii alimentare a fructeor sale, calitatii superioare a lemnului, posibilitatii de a folosi toate organele pomului (frunze, scoarta, coji, lastari) ca izvor de materie prima pentru industria chimica, farmaceutica, ca specie decorativa si cu valoare ecoameliorativa de mare efect.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:19.99RON
 • Pomii si arbustii fructiferi. Lucrarile de taiere

  POMICULTURA

  Interesul pentru cultura pomilor si arbustilor fructiferi deriva in principal din obtinerea de recolte mari si de calitate cat mai buna. Acest interes conduce automat la infiintarea de plantatii din pomi inobilati prin altoire. Fieca este vorba de dezvoltarea unui portaltoi din samanta, fie ca este vorba de dezvoltarea unui ochi prelevat de la un pom de soi nobil si altoit pe un portaltoi, dezvoltarea lor in timpul perioadei de vegetatie va fi urmarita cu atentie.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:19.99RON
 • Ciresul si visinul

  POMICULTURA

  Dintre numeroasele specii pomicole ce se cultiva in tara noastra, ciresul este una dintre cele mai valoroase. Este o specie pomicola cu o deosebita importanta economica, data de insusirile nutritive, tehnologice si comerciale ale fructelor, gasind in Romania conditii optime de manifestare a potentialului sau agrobiologic.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:10.99RON
 • Caisul si Piersicul

  POMICULTURA

  Cultura caisului, ale carui fructe - caisele - sunt ofarte solicitate atat pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara, a fost mult timp, privita cu neincredere, chiar considerata riscanta, datorita mai ales unor insusiri biologice legate de originea sa geografica: rezistenta slaba la ger, sensibilitatea la unele boli specifice, pieirea prematura a pomilor in livada, sezonul scurt de maturare a fructelor si durata scurta de pastrare a acestora.   In acest sens, cercetarile descrise in prezenta lucrare se doresc a fi o modesta contributie adusa la clarificarea unor aspecte din domeniul valorificarii caiselor.

  Numar de produse pe STOC:1
  Pret:19.99RON
 • Cultura marului

  POMICULTURA

  Cartea cuprinde lista celor mai performante soiuri actuale de mar cu 27 exemplificari color, tehnologia infiintarii plantatiilor de mar, forme de coroana in plantatiile intensive si in cele clasice, lucrarile solului, boli, daunatori, tratamente, cat si culesul si depozitarea recoltei de mar.

  Numar de produse pe STOC:4
  Pret:15.00RON
 • Cultura plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic

  FLORICULTURA

  Cererea din ce in ce mai mare de plante medicinale - fie pentru tratament, fie în produse cosmetice naturiste, fie ca si condiment în alimentatie - face cultivarea plantelor medicinale profitabila.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:36.99RON
 • Trusa cu plante medicinale

  FLORICULTURA

  Numeroase plante sunt folosite din negura timpului pentru proprietatile lor curative in ingrijirea si mentinerea sanatatii individului. Universalitatea lor este astfel recunoscuta si fiecare civilizatie, fiecare popor, poseda in acest domeniu traditia sa proprie.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:89.99RON
 • Afumaturi. Pastrama. Carnati.

  ANIMALE & PASARI

  Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita, precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe care le detine toata lumea. Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!

  Carte indisponibila momentan
  Pret:24.99RON
 • Pestii exotici

  PISCICULTURA

  In aceasta carte sunt prezentate capitole despre anatomia pestelui, despre construirea si amenajarea unui acvariu cu tot ceea ce este necesar pentru crearea unui mediu propice vietii vietatilor acvatice, pornind, practic, de la zero si mergand pe firul acestei activitati pana la capat, pentru ca pasionatul crescator sa nu intampine sincope de documentarea in timpul desfasurarii activitatii lui.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:24.50RON
 • Pestii rapitori

  PISCICULTURA

  Consumul de peste cunoaste o continua crestere in Romania, motiv pentru care exploatatiile piscicole au devenit afaceri cu adevarat profitabile. In prezent exista fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme piscicole, profitul realizat in urma unei afaceri cu pesti fiind insemnat. Cartea este o lucrare complexa ce prezinta detaliat tehnologia de exploatare a pestilor.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:89.99RON
 • Pages: « Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Next »
 
eXTReMe Tracker