PUBLICITATE
A A A

Noutati

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: 1
 • Cresterea tineretului femel de prasila

  AGRICULTURA GENERALA|ANIMALE & PASARI|Noutati

  Precocizarea reproductiei si a productiei de lapte in UE este sustinuta de argumentele urmatoare: cheltuielile de crestere sunt mai mici, fertilitatea femelelor este mai buna si productiile de lapte/viata/zi lactatie sunt mai mari. Totodata, precocizarea ofera avantaje zootehnice (asigura sporirea intensitatii de selectie) si economice (scade perioada neproductiva).

  Numar de produse pe STOC:100
  Pret:37.00»29.60RON
 • Cultura Shiitake - Lentinus Edodes | Ghid practic pentru incepatori si avansati | Autor: Ioana Tudor

  CIUPERCI|Promotii|Noutati

  În ultimii 40 de ani, producţia globală de shiitake a crescut de peste 30 de ori.  Liderul mondial în producţia de shiitake de-a lungul anilor a fost Japonia,  urmată de China şi Coreea.

  Principala producţie este concentrată în ţările din Asia de Est.  În Statele Unite, a început să fie cultivată  la începutul anilor '70 ai secolului trecut, iar acum se produc  peste 3 mii de tone pe an. În prezent, mai mult de două treimi din producţia mondială de shiitake este obţinută prin  tehnologia de producţie extensivă - adică în aer liber.

  În ultimele decenii cultura a început să se extindă şi în Europa : Germania, Franţa, Olanda, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Finlanda, Suedia, Austria şi Ungaria.

  Completarea ţărilor cultivatoare este făcută de către Rusia, Ucraina şi Belarus şi în total se pare că se cultivă în cca. 40 ţări. În mai mică  măsură cultura a început să fie abordată şi în ţara noastră.


  Numar de produse pe STOC:44
  Pret:45.00»36.00RON
 • Pages: 1
 • Pages: « Previous 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 Next »
 • Tehnologii moderne de producere a semintelor la plantele furajere

  AGRICULTURA GENERALA

  Eficienta economica a plantelor furajere este conditionata in primul rand de progresele realizate de cercetarea stiintifica in domeniul geneticii, ameliorarii si tehnologiilor de productie.   In prezenta carte s-a propus prezentarea caracteristicilor soiurilor intensive de leguminoase, graminee perene si plante furajere anuale create in Romania, cu precadere in ultimele doua decenii, care sunt adaptate conditiilor climatului continental excesiv caracterizat prin ierni aspre si veri secetoase, si care sunt competitive cu soiurile create in tarile dezvoltate economic.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:39.99RON
 • Putregaiul alb al plantelor de cultura

  AGRICULTURA GENERALA

  Pagubele produse de putregaiul alb al plantelor de cultura depind de gradul de atac, care este determinat de diferitele tipuri de simptome, de varsta plantei in momentul atacului, de gradul ei de rezistenta fata de patogen si fata de diversi factori de mediu.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:15.99RON
 • Cartoful cultivat pe suprafete mici

  LEGUMICULTURA

  Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier. Cartea prezinta toti pasii necesari pentru o cultura sanatoasa de cartofi si-n invata pe micul fermier cum sa evite greselile comune ce-i pot compromite intrega munca. Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:20.00RON
 • Tehnologii de cultivare a leguminoaselor furajere perene

  AGRICULTURA GENERALA

  Lucerna, prin valoarea sa furajera si suprafata cultivata, este considerata "regina plantelor" de nutret".
  Pe teritoriul actual al tarii noastre, lucerna s-a cultivat la inceput in Transilvania si Banat, spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, apoi in Muntenia si Moldova, cu samanta adusa in Franta.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:15.99RON
 • Optimizarea tehnologiilor la culturile agricole

  AGRICULTURA GENERALA

  Necesitatea optimizarii: realizarea unor recolte mai mari, economice la unitatea de suprafata prin alegerea soiului sau hibridului, densitatii plantei premergatoare si epocii de semanat, stabilirea dozelor optime economice de ingrasaminte chimice, stabilirea pe baza de prognoza a tratamentelor fitosanitare, felul si numarul lucrarilor de intretinere a culturilor, urmarirea realizarilor unor rezulate economice cat mai favorabile cu resursele disponibile printr-un cost cat mai scazut, realizarea unui echilibru intre cerintele soiului si conditiile economice la un moment dat.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:16.99RON
 • Floarea-soarelui hibrida

  AGRICULTURA GENERALA

  Studiul monografic beneficiaza de un mare volum de date orginale, obtinute in Romania si in strainatate, cu deosebire in dmeniul geneticii si ameliorarii florii-soarelui, expunandu-se detaliat bazele teoretice, metodele si tehnica obtinerii hibrizilor de floarea-soarelui pe baza de androsterilitate, domeniu in care cercetatorii romani se bucura de un real prestigiu. Lucrarea trateaza, de asemenea, aspectele legate de evolutia florii-soarelui ca planta cultivata, sistematica si biologia plantei, bazele teoretice si metodele de producere a semintelor hibride.

  Pret:99.79RON
 • Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile

  CIUPERCI

  Structura cartii este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra. Editia a doua are date si informatii suplimentare fata de precedenta.

  Pret:29.89RON
 • Indexul produselor de uz veterinar din import

  ANIMALE & PASARI

  Carte indisponibila momentan
  Pret:19.99RON
 • Etiopatogenia, diagnosticul, prevenirea si controlul bolilor virale la animale

  ANIMALE & PASARI

  Cartea reprezinta o sinteza, un esential, al cunostintelor de virusologie generala, al notiunilor de baza privind diagnosticul, prevenirea si combaterea bolilor virale ale animalelor. Cititorul avizat va gasi in aceasta carte toate informatiile privind virusurile, in general, si pe cele privind bolile produse de aceste virusuri la animale de interes economic.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:29.99RON
 • Bazele nutritiei si alimentatiei animalelor de ferma

  ANIMALE & PASARI

  Cartea face o evaluare a statdiului stiintific al furajarii animalelor de interes economic pe baza planului nutritional fiziologic rezultat in urma acumularilor de date din cercetarea de profil.

  Numar de produse pe STOC:1
  Pret:29.99RON
 • Pages: « Previous 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 Next »
 
eXTReMe Tracker