PUBLICITATE
A A A
RSS

Articole

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


 

Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Fermele de Gaste si Rate

  2010-04-21 14:41

  Cu toate că gâştele sunt considerate cele mai inteligente păsări de curte şi creşterea lor nu este foarte costisitoare, în ţara noastră nu putem vorbi, cel puţin în prezent, de mari ferme numai de gâşte. Aceasta, pe de o parte, şi datorită cererii relativ reduse a carne de gâscă care, cu excepţia perioadelor de sărbătoare, este mai puţin cerută de consumatori. Pe de altă parte, gâştele sunt ceva mai pretenţioase, dacă ne gândim la numărul foarte mic de oua care le depun.

  Având în vedere aspectele subliniate, marile ferme din vest merg pe o combinaţie între ferma de gâşte cu cea de raţe. În Franţa, spre exemplu, există peste 1000 de ferme de gâşte şi raţe, fiecare producând peste 5000 de capete anual.

 • Tehnologia de cultura a ciupercii termofile

  2010-04-21 13:53

  Specia a fost menţionată pentru prima dată de Atkinson în anul 1922 sub denumirea de Agaricus rodmanii. Din anul 1968 este denumită Agaricus edulis, sinonim Agaricus bitorquis.

  În natură, aceasta creşte în grădini, pe marginea drumurilor, pe trotuar, trecând prin asfalt de unde şi denumirea de ciuperca de paviment sau ciuperca de oraş.

 • Cultura ciupercilor comestibile - o afacere fara riscuri

  2010-04-21 13:17

  Consumul de ciuperci de către om se pierde în negura vremurilor. Faraonii considerau ciupercile hrană de la Dumnezeu sau hrana zeilor iar romanii le-au răspândit în întreg Imperiul.

  După datele din “ The International Society For Mushroom Science “, ponderea speciilor de ciuperci în producţia mondială este urmatoarea: - 40% Agaricus spp.; - 25% Pleurotus spp.; - 35% alte specii.

 • Trufele - Ciuperci comestibile

  2010-04-08 17:58

  Tuber spp. sunt ciuperci comestibile cu un gust excepţional. Daca dintre produsele de origine animala, icrele negre sunt plasate pe primul loc, atunci cu siguranta, dintre produsele de origine vegetala, folosite in alimentatie, trufele pot ocupa, cu cinste, acelasi loc.

  Faima acestor daruri ale naturii se datoreaza, in primul rând, marii lor valori alimentare, dublata de un gust delicios si de un parfum placut. Francezii denumesc aceste ciuperci, perle, nestemate sau diamante negre de Perigord.

 • Cum deosebim ciupercile comestibile de cele otravitoare?

  2010-04-08 17:12

  Deosebirea dintre o ciupercă comestibila si una toxica sau otravitoare este mica, neinsemnata la prima vedere, de aceea se produc numeroase confuzii.

  Recunoasterea speciilor se face numai de catre specialisti, dupa aprofundarea caracterelor morfologice. Aceasta si datorita faptului ca exista specii de ciuperci otravitoare care seamana foarte mult cu cele comestibile.

  Pentru o determinare corecta a ciupercilor se iau in studiu urmatoarele elemente: aspectul general, locul unde cresc, forma de aparitie, culoarea, forma palariei si a piciorului, carnea, stratul cu lamele, inelul, valul si sporii (prin analiza la microscop).

Pages: 1
 
eXTReMe Tracker