PUBLICITATE
A A A

APICULTURA

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: « Previous 1 2
 • Bolile albinelor

  APICULTURA

  Albinele nu sunt numai producatori de miere, ele joaca si un rol important in fertilizarea plantelor. De aceea, mentinerea sanatatii albinelor foloseste unor interese generale. in carte sunt descrise toate bolile albinelor de la loca americana pana la varooza. Numeroase fotografii color faciliteaza stabilirea diagnosticului. Prin masurile de combatere prezentate se poate renunta, atat cat este posibil, la medicamente.

  Numar de produse pe STOC:1
  Pret:15.00RON
 • Cresterea albinelor

  APICULTURA

  Autorul spera ca lucrarea sa-si gaseasca adresanta si eficienta cu care a fost gandita si conceputa, pentru largi categorii de cititori. Generatia tineretului scolar, in special, poate gasi, in cele cateva zeci de pagini, cunostinte interesante si mai ales utile practicii.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:20.50RON
 • Eficienta economica a apiculturii in Romania

  APICULTURA

  Apicultura este o activitate deosebit de importanta pentru arealul în care se desfasoara datorita rolului social, economic, stiintific, pentru sanatatea populatiei si pentru protejarea mediului

  înconjurator. Pentru România, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o cale de ameliorare a bunastarii populatiei din mediul rural ca sursa de venit suplimentar, un senzor al poluarii precum si un factor de mentinere a biodiversitatii prin intermediul polenizarii florei spontane.
  Mai mult decât atât, odata cu modificarile climatice devastatoare înregistrate în ultima perioada, apicultura, alaturi de sectorul vegetal agricol contribuie la realizarea unor resurse energetice cu efect negativ minim asupra mediului natural. Acest obiectiv major determina reorientarea strategica a structurii culturilor si cresterea productiilor medii prin utilizarea unor imput-uri precum polenizarea dirijata a plantelor prin intermediul albinelor.
  Lucrarea propusa are drept scop analiza resurselor si a factorilor de productie specifici apiculturii si identificarea cailor de crestere a eficientei economice a acesteia.
  Scopul fundamental al acestei lucrari consta în a aduce un aport cât de mic la îmbunatatirea rezultatelor economice si sociale ale apiculturii si în a face din aceasta activitate un vector al dezvoltarii României.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:28.00RON
 • Pledoarie pentru cresterea albinelor

  APICULTURA

  STOC EPUIZAT!

  VA RECOMANDAM:

   

  Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011

   

  "Anul 2005 a debutat cu un dar menit sa imbogateasca literatura noastra apicola. Este vorba de volumul "Pledoarie pentru cresterea albinelor", scris de binecunoscutul si apreciatul apicultor si biolog Paul Bucata, membru al colegiului de redactie al revistei tuturor apicultorilor – "Romania apicola". Lucrarea cuprinde doua parti: una cu text, iar cea de a doua cu ilustratii grafice si fotografii. In textul prezentat, autorul reuseste foarte bine sa faca o succinta trecere in revista a lucrarilor specifice pornind de la amplasarea stupilor, descrierea ciclului evolutiv al albinei, continuand cu sistemul intretinerii familiilor de albine pe sezoane naturale si incheind cu recoltarea productiei apicole, pregatirea pentru iernare si combaterea bolilor si daunatorilor.
  Continutul stiintific si practic al volumului elaborat de dl. Paul Bucata ne indreptateste sa-l recomandam cu toata caldura sa nu lipsesca din literatura fiecarui apicultor. "
  Capitolul 1: Albina si casa ei - stupul
  Capitolul 2: Alcatuirea familiei de albine;
  Capitolul 3: Stupina si lucrari curente;
  Capitolul 4: MIEREA si alte sase "minuni" ale stupului
  Capitolul 5: Unele aspecte economice, corelate cu cele ecologice
  Tipuri de exploatatie apicola;
  Ghid ilustrat de APICULTURA

  Carte indisponibila momentan
  Pret:10.00RON
 • Pledoarie pentru cresterea albinelor

  APICULTURA

  STOC EPUIZAT!

  VA RECOMANDAM:

  Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011

  Carte indisponibila momentan
  Pret:10.00RON
 • Pages: « Previous 1 2
 
eXTReMe Tracker