PUBLICITATE
A A A

AGRICULTURA GENERALA

Ai scris un articol interesant despre o problema / tema in domeniul agricol? Trimite-l la adresa comenzi@cartiagricultura.ro si daca va fi considerat un articol de calitate, el va fi publicat pe site. Lunar se premiaza cele mai bune articole trimise!


Ai scris o carte interesanta despre o problema / tema din domeniul agricol? Trimite-o la adresa comenzi@cartiagricultura.ro pentru a fi evaluată în vederea publicării! Drepturile de autor se stabilesc ulterior, in functie de fiecare lucrare in parte! Odată ce s-a luat hotărârea publicării, drepturile de autor se plătesc in totalitate, la semnarea contractului! 


 • Pages: « Previous 1 2
 • Gripa aviara

  AGRICULTURA GENERALA

  Gripa aviara a lovit Romania pe neasteptate punand in pericol atat micii crescatori de pasari cat si marile ferme. Desi pare ca a disparut exista oricand posibilitatea reaparitiei virusului aviar. Cartea este utila oricarui crescator de pasari, si prezinta clar atat modul in care se transmite gripa aviara la pasari si la oameni, simptomele bolii cat modalitati prevenire si protejare.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:18.99RON
 • Optimizarea tehnologiilor la culturile agricole

  AGRICULTURA GENERALA

  Necesitatea optimizarii: realizarea unor recolte mai mari, economice la unitatea de suprafata prin alegerea soiului sau hibridului, densitatii plantei premergatoare si epocii de semanat, stabilirea dozelor optime economice de ingrasaminte chimice, stabilirea pe baza de prognoza a tratamentelor fitosanitare, felul si numarul lucrarilor de intretinere a culturilor, urmarirea realizarilor unor rezulate economice cat mai favorabile cu resursele disponibile printr-un cost cat mai scazut, realizarea unui echilibru intre cerintele soiului si conditiile economice la un moment dat.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:16.99RON
 • Putregaiul alb al plantelor de cultura

  AGRICULTURA GENERALA

  Pagubele produse de putregaiul alb al plantelor de cultura depind de gradul de atac, care este determinat de diferitele tipuri de simptome, de varsta plantei in momentul atacului, de gradul ei de rezistenta fata de patogen si fata de diversi factori de mediu.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:15.99RON
 • Tehnologii de cultivare a leguminoaselor furajere perene

  AGRICULTURA GENERALA

  Lucerna, prin valoarea sa furajera si suprafata cultivata, este considerata "regina plantelor" de nutret".
  Pe teritoriul actual al tarii noastre, lucerna s-a cultivat la inceput in Transilvania si Banat, spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, apoi in Muntenia si Moldova, cu samanta adusa in Franta.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:15.99RON
 • Tehnologii moderne de producere a semintelor la plantele furajere

  AGRICULTURA GENERALA

  Eficienta economica a plantelor furajere este conditionata in primul rand de progresele realizate de cercetarea stiintifica in domeniul geneticii, ameliorarii si tehnologiilor de productie.   In prezenta carte s-a propus prezentarea caracteristicilor soiurilor intensive de leguminoase, graminee perene si plante furajere anuale create in Romania, cu precadere in ultimele doua decenii, care sunt adaptate conditiilor climatului continental excesiv caracterizat prin ierni aspre si veri secetoase, si care sunt competitive cu soiurile create in tarile dezvoltate economic.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:39.99RON
 • Tratat de agrochimie

  AGRICULTURA GENERALA

  Obtinerea unor productii agricole si horticole superioare cantitativ si calitativ, in contextul cresterii fertilitatii solurilor si implicit al protectiei reale ale agroecosistemelor, constituie obiective majore ale agriculturii moderne.   In realizarea acestor obiective folosirea corecta a ingrasamintelor si amendamentelor este una dintre cele mai eficiente si profitabile masuri, care, fundamentata stiintific si sub un riguros control agrochimic si tehno-logic, modifica substantial nivelul cantitativ si calitatea produselor agricole consumabile si asigura o evolutie favorabila fertilitatii solurilor.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:99.99RON
 • Tratat de entomologie speciala (daunatorii culturilor horticole)

  AGRICULTURA GENERALA

  In lucrare sunt tratate principalele specii de daunatori, insecte si alte grupe de animale (nematoizi, acarieni etc.), in ordine sistematica si pe grupe de plante (culturi legumicole in camp si in spatii protejate, vita-de-vie, pomi si arbusti fructiferi, capsun, flori de gradina, arbusti si arbori ornamentali), in afara celor poligafi si a celor ai produselor vegetale depozitate.

  Carte indisponibila momentan
  Pret:89.99RON
 • Pages: « Previous 1 2
 
eXTReMe Tracker