PUBLICITATE
A A A

Eficienta economica a apiculturii in Romania

APICULTURA

Pret:28.00RON
Carte indisponibila momentan

Apicultura este o activitate deosebit de importanta pentru arealul în care se desfasoara datorita rolului social, economic, stiintific, pentru sanatatea populatiei si pentru protejarea mediului

înconjurator. Pentru România, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o cale de ameliorare a bunastarii populatiei din mediul rural ca sursa de venit suplimentar, un senzor al poluarii precum si un factor de mentinere a biodiversitatii prin intermediul polenizarii florei spontane.
Mai mult decât atât, odata cu modificarile climatice devastatoare înregistrate în ultima perioada, apicultura, alaturi de sectorul vegetal agricol contribuie la realizarea unor resurse energetice cu efect negativ minim asupra mediului natural. Acest obiectiv major determina reorientarea strategica a structurii culturilor si cresterea productiilor medii prin utilizarea unor imput-uri precum polenizarea dirijata a plantelor prin intermediul albinelor.
Lucrarea propusa are drept scop analiza resurselor si a factorilor de productie specifici apiculturii si identificarea cailor de crestere a eficientei economice a acesteia.
Scopul fundamental al acestei lucrari consta în a aduce un aport cât de mic la îmbunatatirea rezultatelor economice si sociale ale apiculturii si în a face din aceasta activitate un vector al dezvoltarii României.

Fişa tehnică
Autor(i) Dan Bodescu
Titlul Eficienta economica a apiculturii in Romania
Editura Alfa
Nr. pagini 252
ISBN 9789738953338

Comentarii:

 
eXTReMe Tracker