-
:: Cultura Ciupercilor PLEUROTUS
22.00RON -
:: TRUFELE - O afacere profitabila pe termen lung
20.00»18.00RON -
:: Retete Culinare si Conserve cu Ciuperci
17.00»15.00RON -
:: Cultura ciupercilor pentru incepatori
23.00RON -
:: Pachet promo: Inceperea unei afaceri cu CIUPERCI
83.00»59.00RON -
Ciupercile din flora spontana a Romaniei (Carte de Dr. Ing. Ioana Tudor)
69.00RON -
Cafeaua (Enciclopedia cafelei) - de Ana Tomescu
59.00»49.00RON -
Crescatoria de prepelite
34.00»27.00RON -
Pachet Promo - 5 carti despre CIUPERCI
151.00»105.00RON -
ALBINELE SI ALBINARITUL. Ghidul Incepatorului (Autor: Dr. Ing. Ioana Tudor)
43.00»34.40RON -
Cultura trandafirilor pentru flori taiate si decor
43.00»34.40RON -
Miceliul de ciuperci
39.00»31.00RON -
Albinele, albinaritul si produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes
29.00»24.00RON -
Cresterea gainilor ouatoare. Ghid normativ
29.00»26.00RON -
Cultura Shiitake - Lentinus Edodes | Ghid practic pentru incepatori si avansati | Autor: Ioana Tudor
45.00»36.00RON -
Cresterea tineretului femel de prasila
37.00»29.60RON -
Cresterea gainilor
10.00RON -
Cresterea Curcanilor
29.00»23.00RON
CărţiAgricultură.ro
Pachet de cărţi în promoţie
Numai 49 RON
Pachet de 4 cărţi despre CIUPERCI - Numai 49 RON
1. Cultura ciupercilor pentru începători
Structurată pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator din România. Lucrarea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumată.
2. Cultura ciupercilor Pleurotus
Structurata pe parcursul a 7 capitole, prezenta lucrare este o monografie a culturii ciupercilor Pleurotus spp. in tara noastra, cu actualizare la zi, ce va raspunde problemelor cultivatorilor cu suprafete restranse, in sistem clasic sau celor cu ciupercarii intensive.
3. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci
Compoziţia chimică diferă de la o specie la alta, iar în cadrul aceleiaşi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvoltă, de partea carpoforului luată în consideraţie (pălărie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici în perioada de creştere etc..
În general, compoziţia ciupercilor este alcătuită din apă (care reprezintă peste 80% din greutatea totală) şi substanţa uscată (materii organice şi minerale).
4. Trufele. O afacere profitabilă pe termen lung
Numite şi diamantele negre ale pământului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat acestea sunt Ciuperci care cresc în pământ, la adâncime de 10-40 cm, unele chiar la suprafaţă sau mai în profunzime.
Desigur veţi spune că sunt bomboane de ciocolată, sunt prăjituri, dar acestea s-au produs în zilele noastre după modelul trufelor. Adică închise la culoare, mai mult sau mai puţin rotunde, cu suprafaţa neregulată, copiind trufele, ciuperci.
Trufele sunt ciuperci Ascomycete ce aparţin genului Tuber, formate din asocierea ectomicorizelor cu arbori şi arbuşti. Genul este întâlnit în emisfera de Nord, între 25 şi 60 grade latitudine în climat foarte diferit : tropical, mediteraneean, temperat sau temperat rece, continental sau continental rece.
Cu îngăduinţa cunoscătorilor în acest domeniu, voi începe prin a face o comparaţie: dacă dintre produsele alimentare de origine animală, icrele negre se plasează pe primul loc - de bună seamă şi cu îndreptăţită motivaţie, printre produsele de origine vegetală, folosite în alimentaţie, trufele pot ocupa cu cinste, acelaşi loc.
Trufele ( Tuber spp.) sunt ciuperci comestibile cu un gust şi o aromă excepţionale, bogate în substanţe nutritive, minerale, vitamine şi cu steroizi care sunt feromoni sexuali.
Dacă un restaurant nu are în meniu mâncăruri cu trufe, nu este select. O porţie de trufe cu paste, la restaurantul unui hotel din Bucureşti, costă 30 de euro.
În comparaţie cu celelalte specii de ciuperci comestibile din familia Agaricaceae, trufele sunt ciuperci neobişnuite : nu au pălărie şi nici picior, iar ascocarpul, ( fructul comestibil) se aseamănă cu tuberculii de cartofi având formă mai mult sau mai putin rotundă sau uşor ovoidală, de mărime ce variază frecvent între 3 – 10 cm în diametru. Cuticula este cerebriformă.
Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate mâncaruri, în cele mai extravagante restaurante. Există şi o Bursă a trufelor în Italia, cât şi un muzeu în Franţa. Se organizează Congrese, Simpozioane, Conferinţe, mese rotunde, cursuri şi excursii tematice pentru căutarea de trufe în sezonul optim de recoltare, s-au organizat sindicate ş.a. Există şi o Confreerie unde se acordă medalii culegătorilor, ce prezintă cele mai valoroase şi mai mari exemplare.